Hi

Brennie van Lieshout

slaapverpleegkundige, kinderslaapcoach, & onrustdeskundige

Dat ben ik! Maar ik ben nog meer: een speurneus, krachtige vrouw, verstrooide professor, gespecialiseerd in geboortepsychologie en ervaringsdeskundige als borstvoedende moeder van twee kinderen.

Het begint allemaal in 2019 als ik zwanger ben van onze dochter, Carmen. Helaas vertellen de artsen mij dat borstvoeding, door een aandoening van haar, er waarschijnlijk niet in zit. Onzekerheid en verdriet overvallen me op dat moment. Het zorgt voor onrust in mijn zwangerschap. En alsof dat nog niet genoeg is, is de bevalling zwaar.

Als Carmen om de haverklap wakker wordt, zoek ik wanhopig naar het antwoord op de vraag: wat is normaal bij slaap en borstvoeding? Want ik wil het beste voor Carmen. Ik klamp me angstig vast aan alles wat hoort en moet. En voordat ik het weet, geef ik meer nachtvoedingen dan in de kraamweek. Maar zonder resultaat.

Wat doe ik verkeerd? Baby’s van 6 maanden moeten toch doorslapen? Of is dit maar een fase? Moet ik me eraan overgeven, omdat het vanzelf wel goedkomt? Het voelt alsof ik faal en het maakt me onzeker. Want ik wil het zo graag goed doen.

 

 

 

 

Op een dag komt het besef: nu is het klaar.

Ik verdiep me in baby’s en slaap, volg de opleiding tot droomritme-coach en probeer alternatieve geneeswijzen uit. Ik leer loslaten en vertrouwen. Dat geeft grip op de situatie en maakt Carmen rustig. Hoe kan het ook anders? Want ik vind manieren die bij mij passen, waardoor ik weer in verbinding met mezelf sta. En dat voelt Carmen ook.

Als ik na de geboorte van onze zoon, Viktor, in aanraking kom met familieopstellingen en systeemwerk, vindt er een grote omslag plaats. En dat komt als geroepen, want na de geboorte val ik terug in oude patronen. Ik voel de angst en onzekerheid opnieuw, het overvalt me en ik vraag me weer af wat normaal is. 

Door te kijken naar gebeurtenissen in de familie, mijn eigen geboorte en opvoeding krijg ik veel inzichten. Ik kom erachter waarom ik het zo lastig vind om naar mijn eigen gevoel en behoeften te luisteren. En het leert me dat overtuigingen generatie op generatie doorgegeven worden. Dus het is normaal, het komt bij ieder gezin voor en ik hoef me niet schuldig te voelen naar mijn kinderen.

Ik leer hier ook mijn belangrijkste levensles: het enige wat je als moeder echt moet, is ook goed voor jezelf zorgen. En dat je naar jouw kindje mag leren luisteren.

Niet zoals het moet of hoort. Maar wel zoals het bij jullie past. Je hoeft je kindje dus niet te laten huilen. Maar je mag de behoefte erachter gaan zien.

 

Het komt weer goed…

Met mijn ervaring in een slaapkliniek en nu als kinderslaapcoach, kan ik niet wachten om met jou naar het complete plaatje te kijken. Van de geboorte tot nu. En jij mag jouw verhaal vertellen vanuit kwetsbaarheid. Want ik sta met mijn twee luisterende oren voor je klaar, zonder er iets van te vinden. Want als ervaringsdeskundige weet ik precies hoe je je voelt.

Ik gun het je zo om weer te genieten van het moederschap. En ik beloof je alvast één ding: het komt goed. Voor jou en je kindje. Door mijn openheid zie je dat het nergens perfect gaat. En dat de oplossing soms wat langer duurt, omdat je meer tijd nodig hebt of omdat de oorzaak dieper ligt. Ik help je om te leren luisteren naar je eigen behoefte en die van jouw kindje. Je gaat zien dat niemand hier iets fout doet. Elk kind wil liefde en wil gehoord worden en jij wil het beste doen. Soms kan het confronterend zijn, maar dan ben ik er voor je.

Samen komen we achter de behoefte van jou en je kindje en daar luisteren we naar. Dan ervaren jullie allebei weer rust en vertrouwen. Dat maakt me blij en dat is waarom ik kinderslaapcoach ben.

Voelt dit vertrouwd? Laten we dan kennismaken!

Het symbool

het lelietje van dalen staat voor groei

En dat is wat ik jou wil laten zien. Samen gaan we terug naar de basis, leren we behoeften zien en daarnaar te luisteren. Zodat je groeit, een verandering doormaakt en blijvende rust krijgt. De lelie staat ook voor het vermogen om tegenslagen te overwinnen, net als jij dat kan bij een tegenslag in dit proces.

Je leert om twijfels en angsten te overwinnen en om meer in balans te komen met je emoties. Alles waar de lelie symbool voor staat, helpt jou. Want pas als jij weer in verbinding staat met jezelf, voelt jouw kindje deze rust ook.

Kinderslaapcoach zonder huilen

Kennismaken

Voelt dit vertrouwd? Laten we dan kennismaken!