Hi

Mijn reis naar kinderslaapcoach

begint niet met een opleiding, maar met de uitdagingen in het moederschap. Ik dacht dat ik al veel wist over slaap…

Ik ben opgeleid tot HBO-verpleegkundige en werk jaren als slaapverpleegkundige binnen de reguliere zorg.

Maar toen ik zelf moeder werd, gebeurde er iets wat geen handboek me kon uitleggen: het raadsel van een gevoelig kindje dat maar niet wil slapen, wat ik ook probeer!

Ik school me bij als kinderslaapcoach (Droomritme, 2020), een liefdevolle methode zonder huilen. Maar al snel merk ik dat praktische adviezen niet altijd voldoende zijn.

Veel slaapproblemen hangen samen met (onverwerkte) emoties, geboorte-ervaringen of interacties binnen het gezin.

 

 

 

Daarom verdiepte ik me verder:

Leert me hoe de zwangerschap, medische ingrepen of een moeilijke start invloed hebben op de onrust en het slapen van baby’s en kinderen.

Geeft me inzicht in hoe onbewuste gezinsdynamieken zorgen voor onrust en hoe kinderen die spanningen feilloos aanvoelen.

Maakt zichtbaar wat vaak onzichtbaar blijft: zoals de invloed van verlies of niet-verwerkte emoties en hoe dit alles kan doorwerken in het gedrag van een kindje.

Helpt ouders hun eigen triggers te herkennen, zodat ze met meer zachtheid en begrip kunnen reageren op hun kindje.

Ondersteunt emotioneel, energetisch en lichamelijk. Het brengt ontspanning en kalmeert het systeem. Want als jij als ouder rust ervaart, kan je kindje daarin mee.

Helpt opgeslagen spanning en onderdrukte emoties op een zachte manier los te laten. Het brengt je uit je hoofd, terug in je lichaam: zodat je weer kunt voelen wat jij en je kindje nodig hebben.

Liefdevolle slaapcoaching

zonderhuilen

Je kent het advies wel: “Laat je kindje maar huilen, hij went er wel aan.” Of: “Hij moet wel leren om in zijn eigen bedje te slapen.

Gelukkig laat steeds meer onderzoek zien wat huilen echt betekent. Is er meer kennis over het jonge zenuwstelsel, over emoties en hoe belangrijk het is om je gezien en veilig te voelen.

Een kindje dat huilt bij het slapen gaan is niet verwend en speelt geen spelletje. Het zegt, met alles wat het in zich heeft: “Ik kan dit nog niet alleen. Ik heb jou nodig.”

Vooral in de eerste vier maanden, maar ook daarna, is dat volkomen normaal. Baby’s en jonge kinderen kunnen zichzelf nog niet kalmeren. Ze hebben jouw nabijheid nodig om tot rust te komen. Niet het advies om ze alleen te laten!

Je kindje slaapt niet slecht omdat jij iets verkeerd doet! Het heeft iets nodig wat misschien botst met jouw verwachting of met wat je te horen krijgt over slaap.

Goed slapen is niet is wat je leert, maar wat ontstaat zodra je kindje zich veilig voelt.

Als jij die behoefte erkent, als jij zegt: “Ik ben er, ik zie je,” ontstaat er veiligheid. En precies daaruit groeit slaap, niet geforceerd, maar vanuit vertrouwen: op hun tempo en in hun tijd.

Slaap begint niet bij een schema, maar bij verbinding.

Mijn aanpak stopt niet bij een slaapschema. Ik kijk naar wat eronder ligt, want slecht slapen draait zelden om alleen het volgen van een routine. Het gaat over je veilig, ontspannen en geborgen voelen. Ik help jou begrijpen wat er echt speelt. Zodat er rust komt in zowel jouw kindje als jezelf.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?
In een gratis kennismaking krijg je direct inzicht in waar jullie nu staan en wat de eerste stap is richting meer rust.

Het slaapadvies

Door de praktische tips en mijn persoonlijke adviezen zet jij zelfstandig de eerste stappen naar verbetering.

Slaapconsult met 2 weken coaching

Met 2 weken persoonlijke begeleiding krijg je inzicht in de oorzaak, praktische handvatten en steun op maat. Zodat jullie met rust en vertrouwen zelf verder kunnen.

Slaaptraject met 16 weken coaching

In 16 weken ga je van onrust en twijfel naar begrip en vertrouwen. Door inzicht in de geboorte, jouw eigen emoties en de onzichtbare dynamiek in het gezin, ontstaat er ruimte voor blijvende rust in huis.

Kinderslaapcoach zonder huilen

Kennismaken

Voelt dit vertrouwd? Laten we dan kennismaken!